Mijn naam is Niels, woon in Kampen en ik doe aan thuisbrouwen sinds 2019 nadat ik een thuisbrouwset van de HEMA heb gekregen van mijn partner.
Zelfs na al die tijd, brouw ik nog steeds in pannen en kleine hoeveelheden van 4L/5L tot maximaal10L. En uiteraard heb ik door schande geleerd wat je niet moet doen, waar je niet in moet investeren en waar je echt goed rekening mee moet houden. Maar zelfs na al die jaren probeer ik het zo goed en goedkoop mogelijk te doen, immers we blijven Hollanders ;)
Op het moment dat je het thuisbrouw-virus te pakken hebt, wil je vervolgens meer (misschien niet aan liters) en wil je andere soorten bieren thuisbrouwen of het iets beter aanpakken (omdat de vrouw des huizes een beetje baalt van de troep in de keuken). Natuurlijk probeer je via Google allerlei tips te krijgen; het internet staat vol met diverse blogs, youtube filmpjes en fora gericht op thuisbrouwers.
De realiteit is dat deze niet echt gericht meer zijn op de beginner en-of meer gefocust op het gebruik van geautomatiseerde brouwketels icm grote hoeveelheden.
Dat is jammer, mede omdat er een behoorlijke opleving is van kant-en-klare alsmede betaalbare thuisbrouwsets voor kleine hoeveelheden en de mogelijkheid om relatief goedkope materiaal te kunnen aanschaffen via bijvoorbeel Temu, Amazon, etc.
Vandaar nu een blog over thuisbrouwen: specifiek gericht op kleine batches, het brouwen in pannen, veelvuldig gericht op beginners en uiteraard met het budget in mijn achterhoofd met diverse tips en trucks zodat je (niet direct) dezelfde fouten maakt als mij.
Reactie plaatsen
Reacties